Kalp sağlığını nasıl korumalıyız, sağlıklı bir kalp için nelere dikkat etmeliyiz? Hastanemiz Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Ulaş Özcan Habertürk Tv’ye anlattı. Bu özel videoyu mutlaka izlemelisiniz🎥
Yaz aylarında artan ishal vakaları için ne gibi önlemler almalıyız, kimler daha dikkatli olmalı, nasıl beslenmeliyiz? Hastanemiz İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emin Gemcioğlu TRT Haber’e anlattı.
Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, "Açık kalp ameliyatında hastanın 5-8 günde taburcu olurken, kapalı kalp ameliyatında bu sürenin 3-4 güne kadar düştüğünü belirterek, "Yani taburcu olma süresini kapalı kalp ameliyatları yaklaşık yüzde 50 oranında düşürüyor" dedi. Prof. Dr. Çiçekçioğlu, kapalı kalp ameliyatının açık kalp ameliyatına göre daha az girişimsel olduğunu belirterek, "Teknik olarak konuya hakim olunduğu zaman kapalı kalp ameliyatı mortaliyeti (ölüm oranı) azaltan bir teknik değil. Aslında sonuçları açık kalp ameliyatıyla benzer. Ama vatandaşlarımız göğüs kemiği kesilmeyince oldukça memnun oluyorlar. Çünkü göğüs kemiğinin kesilerek ameliyat yapılması büyük bir kesi oluyor. O olmadan kapalı kalp ameliyatlarını gerçekleştirdiğimiz için vatandaşlarımız ayrıca memnun oluyorlar. Ayrıca göğüs kemiği ameliyatlardan sonra sıkça oynar, bu kısmı telle tutturuyoruz ameliyatlardan sonra. Burası oynadığı zaman hasta bir kez daha ameliyat oluyor veya enfeksiyon kapabiliyor. İyileşmesi 3 ay, 5 ay sürüyor. Ama kemiği kesmeden sağlı sollu kesilerle yaptığımız ameliyatlarda hastalar daha hızlı iyileşiyor. Çünkü orada daha küçük bir kesi oluyor. Bu sayede daha az enfeksiyon oluyor. Hasta daha hızlı ayaklanabiliyor. Kendisini daha iyi hissediyor. Normal açık kalp ameliyatı yapılan hasta ortalama 5-8 arası günde taburcu olurken kapalı kalp ameliyatı yapılanlar genelde 3-4 günde kendini daha iyi hisseder ve taburcu olur. Yani taburcu olma süresini kapalı kalp ameliyatları yaklaşık yüzde 50 oranında düşürüyor" diye konuştu.
Beyin Cerrahi Operasyonunu Mısırlı Yüzlerce Hekim Canlı Yayında İzledi Hastanemiz İnme Merkezinde yapılan beyin cerrahi operasyonlarını, Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan 450 doktor canlı yayında eş zamanlı izledi. Kahire'deki Ain Shams Üniversitesince 25-27 Haziran'da düzenlenen uluslararası Nöroloji Kongresi'ne Türkiye'den beyin ve sinir cerrahisi uzmanları da önemli katkılar sundu, güncel cerrahi yöntemleri canlı yayınlanan ameliyatlarla uzmanlara anlattı. Bu kapsamda 3 günde 3 ameliyat gerçekleştiren Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Erhan Türkoğlu öncülüğündeki ekip, son olarak 73 yaşındaki, sürekli inme atakları geçiren felçli kadın hastanın beynine, kapalı yöntemle kasık bölgesinden girerek stent taktı. Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çağhan Tönge de Kongrenin Kahire'de ilk kez düzenlendiğini belirterek, uluslararası platformda canlı cerrahiyi gerçekleştirmekten, tecrübe paylaşımında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Güneş Çarpması Beyin Kanamasını Tetikliyor Güneş çarpması nedir, belirtileri nelerdir, kimler risk altında, neler yapmalıyız? Hastanemiz Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. İsmet Murat Melek, TRT Haber’e anlattı.
Sıcak Havalarda Beslenmeye Dikkat Artan hava sıcaklarıyla birlikte gıda kaynaklı hangi sağlık sorunları arttı, nelere dikkat etmeliyiz, ne zaman doktora başvurmalıyız, kimler daha çok risk altında? Hastanemiz Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Otal TRT Haber’e anlattı.
Klima kullanımında nelere dikkat etmeliyiz, hangi hastalıklara sebep olabilir, kimler daha çok etkileniyor? Hastanemiz İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emin Gemcioğlu Ekol Tv’ye anlattı.