Hastanemizde Jinekolojide Minimal İnvaziv Cerrahi Uygulamaları Eğitim Programı Düzenlendi
16 Eylül 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin organizasyonunda gerçekleşen eğitimimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında, açılış konuşmalarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimimiz Doç. Dr. Çağanay Soysal ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'ın yaptığı programa sağlık çalışanları ilgi gösterdiler.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimimiz Doç. Dr. Çağanay Soysal yaptığı konuşmasında; ''Hastanemizin açılışının birinci yılı dolmak üzereyken hepimiz bu sürede zor zamanlardan geçtik çok yol kat ettik emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize başarılı bir eğitim yılı diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ise konuşmasında; Ankara Etlik Şehir Hastanesi ailesi olarak sağlık hizmeti sunumunun yanında üzerinde önemle durduğumuz bir konuda eğitimdir. Eğitim koordinatörlüğü, eğitim planlama kurulu, klinik araştırmalar etik kuruluyla birlikte, mezuniyet sonrası tıpta uzmanlık eğitimine, tıpta uzmanlık yan dal eğitimine özellikle önem veriyoruz. Bir yıl içerisinde hizmet veren devasa bir kurum haline dönüştük. Sizlerin sayesinde sağlık hizmetinde şuan da oldukça önemli bir yere sahibiz ve sayısal verilere baktığımızda da ülkemizin en fazla hastaya hizmet veren hastanesi konumuna geldik. Buradan bütün sağlık çalışan arkadaşlarımıza, taşıma, güvenlik, temizlik gibi alt hizmet kollarımızda çalışan personellerimize, hekimlerimize, hemşirelerimize ve  ebelerimize teşekkür ediyorum, verimli bir eğitim olmasını diliyorum'' temennisinde bulundu.

İki oturumdan oluşan eğitim programımızın ilk oturumunda Prof. Dr. İlkan Tatar, Prof. Dr. İnci Kahyaoğlu, Doç. Dr. Burak Gültekin  pelvik anatomisi, enerji modaliteleri ve batına giriş tekniklerini anlatarak cerrahi uygulamalar hakkında bilgi verdiler.

Eğitimin ikinci oturumunda ise, Doç. Dr. Caner Çakır, Doç. Dr. Tuğba Kınay, Prof. Dr. Levent Keskin ve Doç. Dr. Vakkas Korkmaz’ın Laparoskopik sütür teknikleri, Laparoskopik histerektomi, laparoskopik myomektomi ve laparoskopik cerrahi de meydana gelebilecek komplikasyonlar hakkında bilgi verildi.

Jinekolojide Minimal İnvaziv Cerrahi Uygulamaları Eğitim Programımıza;  hastanemiz yöneticileri ve sağlık personelleri katıldılar.