Hastanemizde 2023-2024 Eğitim Yılı Açılış Töreni Düzenlendi
11 Eylül 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz 2023-2024 Eğitim Yılına konferans merkezinde düzenlenen tören ile başlangıç yaptı.

Sağlık Bakan Yardımcımız Doç. Dr. Tolga Tolunay’ın da teşrifleriyle gerçekleşen törende, katılımcılara hitap eden Sağlık Bakan Yardımcımız Doç. Dr. Tolga Tolunay  “İnsan sağlığını iyileştirmenin tarih te çok eskilere dayanmaktadır. Ülkemizde ise 1827 de ise başlayan tıp eğitimleri, 1903’te Mektebi Tıbbiyeyi Şahane külliyesi temelleri atılmıştır.

İçinde bulunduğumuz Etlik Şehir Hastanesi ise açılalı 1 yılını doldurmadan verdiği eğitimlerle göz doldurmuştur. Bunun sebebi bu çatı altında yatan birleştirdiğimiz köklü hastanelerin tecrübeleri yatmaktadır. Bu sebeple geçmişten çok daha büyük başarı potansiyeli oluşmuştur. Hastanemiz hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacaktır. Bir eğitim kurumu olarak ta birçok sağlık mensubun hayatında önemli bir yer tutacaktır.” İfadelerini kullandı.

Ankara il Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ise konuşmasında hastanenin çok kısa sürede eğitim merkezleri arasına girdiğini yakında çok daha iyi olacağını söyledi.

Hastanemiz Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer’in açılış konuşması ile başladı. Başhekimimiz yaptığı konuşmada “İki hafta sonra birinci yılını tamamlamış bir hastane olarak, 25 ana dal, 28 tane ise yan dal olmak üzere, 58 eğitim kliniğimiz yeterliliğinin tamamlamış olarak hizmet vereceğiz. Bu süreçte asistanlarımız temsilcilerini seçtiler. Bir Dahili ve bir de Cerrahi branşlardaki asistan meclisleriyle 7/24 bizlere ulaşarak eğitimlerini devam ettirmektedirler. Bunlarla birlikte hastanemizin akademik dergisi olan Academic Journal of Health’in de ilk basılmış hali ve online halini de sizlerle paylaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Hastanemiz kurum eğitim sorumlusu Prof. Dr. Murat Alper ise hastanemiz eğitim yapısı ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Murat Alper, “hastanemiz 1 yılını doldururken Türkiye’de sayılı eğitim merkezleri arasında yerini aldı. Güçlü bir eğitim kadrosu var ki daha tam kapasitemize ulaşmış değiliz 105 Profesör,208 Doç,24 Baş Asistan.5 Doktor Öğretim üyesi toplam ayrıca 714 uzmandan oluşan geniş bir kadro ama giderek ekip güçleniyor. TUS’tan giderek yüksek puanlı tercihler gelmeye başladı. Toplam 1605 asistan var ,28 yabancı uyruklu, 111 yandal, ama bu sayı giderek artacak” dedi.

Hastanemizin 1. Eğitim yılı açılışına Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Zülfikar Aklema, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Av. Erol Gökdöl, Hastanelerimizin başhekimleri, yöneticileri eğitim görevlileri ve çalışanlarımız katıldılar.

• 1A.JPG
  • 1B.JPG