Ankara Etlik Şehir Hastanemiz, Göğüs Hastalıkları Kliniğince “Endobronşiyal USG (EBUS)” kursu düzenledi
08 Haziran 2023

Koordinatör Başhekimlik Toplantı salonunda gerçekleştirilen Kursumuzda açılış konuşmaları Göğüs Hastalıkları Kliniği Eğitim sorumuz Doç. Dr. Serap Duru, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm.Dr. Dursun Ali Sağlam ve Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi Başhekim Yardımcımız Doç.Dr. Mehmet Çetin tarafından yapıldı.

Endobronşiyal USG konusunda Göğüs Hastalıkları Kliniğimizden Doç. Dr. Serap Duru, Prof. Dr. Ersin Günay ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ABD’den Prof. Dr. Cantürk Taşçı sunumlarını yaptı. Teorik eğitimden sonra Patoloji kliniğimizden Uzm. Dr. Tuğba Taşkın Türkmenoğlu ve Uzm. Dr. Tolga Bağlan tarafından EBUS için yayama preparat hazırlama ve hücre bloğuna yaklaşım konusunda katılımcılara pratik uygulamalı eğitim verildi.

Simülasyon cihazı ve hasta başı EBUS uygulamaları ile pratik eğitime devam edildi. EBUS işlemi sırasında anestezi uygulamaları Prof. Dr. Dilek Ünal tarafından anlatıldı. Ankara ili çapında farklı hastanelerden gelen Göğüs Hastalıkları uzman ve asistanlarının katılımcı kabul edildiği kursumuz oldukça yoğun ilgi ve tekrar talepleri ile sona erdi.