11-17 Nisan Kalp Sağlığı Haftası Dolayısıyla Farkındalık Programı Düzenlendi
12 Nisan 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz, Konferans Merkezinde 11-17 Nisan Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında, açılış konuşmalarını Göğüs Kalp ve Damar Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Çetin ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm.Dr. Bekir Demirtaş ’ın yaptığı programa sağlık çalışanları ilgi gösterdiler.

Göğüs Kalp ve Damar Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Çetin yaptığı konuşmasında; "Tek başına kalp sağlığı ifadesinin yetersiz olduğunu, doğrusunun kalp ve damar sağlığı, dolayısıyla haftamızın adının da kalp ve damar sağlığı haftası olmasının daha uygun olacağını çünkü bu ikilinin aynı et ve tırnak gibi birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini " ifade etti. "Sağlığımızı kaybetmeden önce onu korumamızın en önemli sağlıklı yaşam felsefemiz olması gerektiğini ifade eden Doç.Dr. Mustrafa ÇETİN konuşmasını "Kalbinizi koruyun çünkü içinde sevdikleriniz var" sözü ile tamamladı.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Bekir Demirtaş ise konuşmasında “Kalp hastalıkları malumunuz, dünyada ölümlerin en sık rastlanan sebebi ve bu durum uzun yıllardır devam etmekte. Teknolojik gelişmelerle, gelişmiş tedaviler sayesinde son dönemlerde her ne kadar ölüm oranları azalmış olsa da kalp hastalıklarının olumsuz sonuçları toplumun büyük bir kesimini etkilemeye devam etmektedir. Ancak tablonun kötü olması bizleri umutsuzluğa sevk etmemeli. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi dünyada da olduğu gibi ülkemizde de gelişmeye yeniliğe ve hastalara umut olma yönünde parlayan bir yıldız olmaya devam edecektir’’ dedi.

Ayrıca hastanemiz, Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi tarafından düzenlenen Kalp Sağlığı Haftası programına konuşmacı olarak; Doç.Dr. Hatice Tolunay, Prof.Dr.  Ferit Çiçekcioğlu, Uzm. Hemşire Mine Yüksel katıldılar.

• kh1.JPG
  • kh3.JPG