Kolon Kanser Farkındalık Sempozyumu düzenlendi.
04 Nisan 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz Onkoloji Hastanesinin organizasyonu ile, Kolon Kanseri Farkındalık Sempozyumu düzenlendi.

Hastanemiz Konferans Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Lütfi Doğan yaptı.
 Prof. Dr. Doğan yaptığı konuşmada “Dünya genelinde mart ayı Kolon Kanseri Farkındalık ayı olarak kabul edilmiştir. Kolon Kanseri farkındalığı, önlenebilir bir kanser olan Kolon Kanseri için oldukça önemlidir. Risk faktörleri farkındalığı ve Ulusal Kolon Kanseri Tarama Programları ile Kolon Kanserinin tanısının erken evrede konulduğu ve dolayısı ile tedavisinin daha başarılı olduğu" vurguladı.

Oturum başkanlıklarını Prof. Dr. Lütfi Doğan ve Uzm. Dr. Hülya Üstün Kalender'in yaptıkları ilk oturumda Uzm. Dr. Toygar Sarı, Doç. Dr. Taha Bahsi, Uzm. Dr. Pelin Ünsal’ın sunumlarını takiben başkanlıklarını Prof. Dr. Ömür Berna Çakmak Öksüzoğlu ve Koordinatör Sağlık Bakim Hizmetleri Müdürü Zeynep Yılmaz’ın yaptığı ikinci oturumda da Doç. Dr. Ahmet Özgen Yıldırım, Doç. Dr. Bülent Aksel, Uzm. Dr. Umut Seda Baloğlu ve Hem. Edanur Tok konuşmalarını gerçekleştirdi.

Oldukça zengin içeriklerin sunulduğu sempozyumda tüm konuşmacılar, Kolon Kanseri Farkındalık ayı çerçevesinde görüşlerini bildirdiler