Hasta Hakları Günü Önemi Hastanemizde Anlatıldı
26 Ekim 2022

Hasta Hakları Günü Önemi Hastanemizde Anlatıldı

Bilindiği üzere; hastanın öncelikle yararını gözeterek sağlık hizmeti almasını, hakça bir sağlık hizmeti sunumu hedefleyen hasta hakları ile alakalı uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli mevzuatlar bulunmaktadır. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.
26 Ekim Hasta Hakları Gününde hasta hakları konusunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Hasta hakları ile temel olarak hastaların kaliteli sağlık hizmeti alma ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra hastanın saygınlığının korunarak, teşhis ve tedavinin her aşamasında hastanın aktif katılımı sağlanması da amaçlanıyor
Günün önemine binaen Ankara Etlik Şehir Hastanemiz, hasta hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, hasta hakları birim görevlileri tarafından hastanemizde yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına, "hasta hakları ve sorumlulukları" ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Çocuk Hastanesi poliklinik girişinde açılan stantta çocuk hastalara balon ve şeker ikramı yapılarak, ailelerine hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler verildi.