11 Temmuz 2024

Beyin Cerrahi Operasyonunu Mısırlı Yüzlerce Hekim Canlı Yayında İzledi

Hastanemiz İnme Merkezinde yapılan beyin cerrahi operasyonlarını, Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan 450 doktor canlı yayında eş zamanlı izledi.

Kahire'deki Ain Shams Üniversitesince 25-27 Haziran'da düzenlenen uluslararası Nöroloji Kongresi'ne Türkiye'den beyin ve sinir cerrahisi uzmanları da önemli katkılar sundu, güncel cerrahi yöntemleri canlı yayınlanan ameliyatlarla uzmanlara anlattı.

Bu kapsamda 3 günde 3 ameliyat gerçekleştiren Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Erhan Türkoğlu öncülüğündeki ekip, son olarak 73 yaşındaki, sürekli inme atakları geçiren felçli kadın hastanın beynine, kapalı yöntemle kasık bölgesinden girerek stent taktı.

Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çağhan Tönge de Kongrenin Kahire'de ilk kez düzenlendiğini belirterek, uluslararası platformda canlı cerrahiyi gerçekleştirmekten, tecrübe paylaşımında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.