Türkiye’de Bir İlk; “Model Ev” Hizmete Açıldı!
06 Haziran 2024

Türkiye’de Bir İlk; “Model Ev” Hizmete Açıldı!

ürkiyede Bir İlk Model Ev Hizmete Açıldı!

Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ergoterapi Biriminde bulunan Model Evimiz bugün hizmete açıldı.

Model Evi’miz, tüm yaşam alanlarının engelli bireylerin kullanımına uygun olarak hazırlandığı TSE standartlarına uygun ülkemizdeki İlk Proje olma özelliğini taşıyor.

Açılış Konuşmalarını Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Demirtaş, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yaman, Başhekim Yardımcısı Dr. Nihat Ülgen ve Ergoterapi Birim Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ebru Karaca Umay ve Projeye büyük destek veren Ankara Abisi İyilik Derneği Başkanı Yasin Oyanık’ın yaptığı programa basının yoğun katılımı oldu.

Hastaların ev ortamlarını kendi yeteneklerine göre düzenleme ve günlük yaşam aktivitelerine tam katılıma teşvik etme araçları sunan Model Ev’in amacı; bağımsızlığı artırmak, sağlığı geliştirmek ve fonksiyonel kazanımların gerilemesi veya yaralanmayı önlemek için çevreyi birey odaklı düzenlemek.

Model Ev ayrıca gerekli ve istenen günlük faaliyetlerin emniyetle gerçekleştirilmesini destekleyerek her yaştan bireye duyu, hareket ve bilişsel bozukluklar konusunda fayda sağlar.

Bireylerin evlerini bu Model Evi temel alarak TSE kriterlerine uygun bir şekilde düzenlemeleri halinde günlük yaşamı sürdürebilme yetenekleri ve yaşam kaliteleri en üst düzeye çıkabilecek.

• ürkiyede Bir İlk Model Ev Hizmete Açıldı!