Onkoloji Hastanesi HAP Kitabımız Tamamlandı
28 Mayıs 2024

Onkoloji Hastanesi HAP Kitabımız Tamamlandı

Hastanemiz Onkoloji Hastanesi Başhekimliğince, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kitabı tamamlandı. Olağanüstü durumlarda devreye konulacak planları içeren HAP kitabı Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kılavuza göre hazırlandı.

Kitabın tamamlanması ile ilgili bir konuşma yapan Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Lütfi Doğan; kitap hazırlığında emeği geçen ekip arkadaşlarına teşekkür ederek “Afet yönetimi bilimini geliştirmek ve ülkemizin afet sorunlarını çözüme ulaştırabilmek adına sağlık sistemlerinde uyguladığımız hastane afet planları önem arz etmektedir. Hastanenin yöneticisi olarak ülkemizin önemli, yeni açılan hastanesi Etlik Şehir Hastanemizde bu çalışmaları sistematik, kılavuz ve yönetmelikleri baz alarak, bilimsel çalışmaları ve ülkemizde yaşanan afetleri göz önünde bulundurarak doğru bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz kitabımızı da bu minvalde hazırladık emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Demirtaş ise yaptığı konuşmada; “Bilmediğiniz afeti yönetemez, risklerini azaltamazsınız” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Afet risklerinin azaltılması çalışmalarında planlama çok önemlidir. Bu nedenle birçok kuruma afet yönetiminin her aşaması ile ilgili çok sayıda plan hazırlama görevi verilmiştir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde hastanelerimiz de bu kurumlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle Hastanelerde Afet Yönetimi ile ilgilenen herkesin temel afet bilgilerini bilmesinde oldukça yarar vardır. Afetlere dirençli, hazır hastaneler olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Etlik Şehir Hastanesi gibi büyük ve dinamik bir hastanenin ‘Hastane Afet ve Acil Durum Planlarını’ hazırlamak ve bunu kitap haline getirmek gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Bunu başaran Onkoloji Hastanesi yönetimine ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Etkinliğe katılan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Etlik Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Bozkurt Türker, Koordinatör Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Hastane Yöneticileri ve HAP Birimi çalışanları ile yapılan toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

• Onkoloji Hastanesi HAP Kitabımız Tamamlandı