Hastanemizde Canlı Olgular Eşliğinde Nöroendovasküler Beyin ve Sinir Cerrahisi Kursu Düzenlendi
26 Mayıs 2024

Nöroendovasküler Beyin ve Sinir Cerrahisi Kursu

24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen kursun açılış konuşmalarını; Ortopedi-Nöroloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Fırat, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Hayri Kertmen ve Klinik İdari Sorumlusu Mehmet Erhan Türkoğlu yaptı.

İki gün süren programda toplamda 12 canlı cerrahi yapıldı. Beyin ve sinir cerrahisi alanına giren; beyin baloncukları, anevrizmalar, damar yumakları, arter ve venler arasında ilişki olarak ifade edilen arteriovenöz fistüllerin kapalı yöntemlerle tedavisiyle ilgili konularda yapılan canlı ameliyatlar özellikle dikkat çekti.

Ülkemizin çeşitli illerinden ve üniversitelerinden çok değerli hocaların katıldığı kurs programını 70’i aşkın beyin cerrahı izledi ve yoğun katılım sağlandı.

• Nöroendovasküler Beyin ve Sinir Cerrahisi Kursu