Hastanemizde El Hijyeni Günü Etkinliği Düzenlendi
21 Mayıs 2024

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 5 Mayıs gününü “Dünya El Hijyeni Günü” olarak belirlemiş olup her yıl bu kapsamda el hijyeninin önemini hatırlatmaya yönelik etkinlikler kampanyalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda “El Yıkamak Hayat Kurtarır” temasıyla Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından düzenlenen etkinlik Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmalarını; Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dursun Ali SAĞLAM, Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zeynep YILMAZ, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Sağlık bakım Hizmetleri Müdürü Elvan SALMAN AYAZ ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. E. Ediz TÜTÜNCÜ yaptı.

Enfeksiyon Kontrol Komitesinde görevli Uzm. Dr. Zehra DEMİRBAŞ YILDIZ tarafından “El Hijyeni” konusu anlatılırken, Hemşire Sevinç KARAGÜL tarafından da “El Hijyeni Uyumu” konuları anlatıldı.

Bilgilendirici video ve görsellerin de sunulduğu etkinliğe yoğun katılım sağlandı.

• El Hijyeni Günü Etkinliği