Hastanemizde Kadın Doğum Günleri Perinatoloji Sempozyumu Düzenlendi
04 Mayıs 2024

Hastanemizde Kadın Doğum Günleri Perinatoloji Sempozyumu Düzenlendi

24 Ocak Çarşamba günü aramızdan ayrılan Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Can Tekin İSKENDER hocamız, sempozyum açılışında anısına ithafen hazırlanan programla anıldı.
Anma programı, Hocamızın hayatına dokunduğu hastalarından birinin hikayesinin anlatıldığı kısa ve anlamlı video gösterimi ile başladı.

Yakın çalışma arkadaşları; Prof. Dr. Ali Turhan ÇAĞLAR, Prof. Dr. Şevki ÇELEN ve Op. Dr. Sadun SUCU hocalarımız tarafından, Can Tekin hocamızla yaşadıkları anılarını paylaştıkları duygusal konuşmalar gerçekleşti.

Programda Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay SOYSAL tarafından Can Tekin Hocamızın değerli eşi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Dicle İSKENDER’ e günün anısına plaket takdim edildi.

Açılış konuşmasını Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay SOYSAL tarafından yapılan sempozyum iki oturumda gerçekleşti.

Prof. Dr. Özlem MORALOĞLU TEKİN ve Prof. Dr. Ali Turhan ÇAĞLAR’ın başkanlık ettiği birinci oturumda sunumlar; Göğüs Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Serap AKÇALI DURU, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Emre ÖZBEBEK, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gaye Ebru ŞEKER ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı İlkay BARAN AKKUŞ tarafından yapıldı.

İkinci oturumda ise; Prof. Dr. Şevki ÇELEN, Doç. Dr. Zehra VURAL YILMAZ ve Doç. Dr. Kadriye YAKUT YÜCEL başkanlık ederken, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat DAĞDEVİREN, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aslı HAYKIR SOLAY, Hematoloji Uzmanı Dr. Derya ŞAHİN ve Hematoloji Uzmanı Dr. Merih Reis ARAS tarafından da sunumlar gerçekleşti.

Tartışma ve soru cevap ile sempozyum son buldu.

• Kadın Doğum Günleri Perinatoloji Sempozyumu