1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Etkinliği
09 Nisan 2024

Kanser, erken tanı ve uygun tedavi ile artık tüm dünyada önlenebilir bir hastalık. Bu nedenle bilinçlendirme, bilgilendirme ve farkındalık yaratmak amacı ile her yıl 1-7 Nisan tarihleri ülkemizde Ulusal Kanser Haftası olarak kabul ediliyor.

Ulusal Kanser Haftası

Bu kapsamda Ankara Etlik Şehir Hastanemiz Onkoloji Hastanesinde Kanser Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Etkinlikleri düzenleniyor. Kanser hastalarının el emeğiyle hazırladığı sergide el örgüsü ürünler ve hastaların çizdiği resimler sergileniyor.

Etlik Şehir Hastanemiz Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent GÜNGÖRER’in de ziyaret ettiği etkinliğin açılışını Onkoloji Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Lütfi DOĞAN gerçekleştirdi.

3-4 ve 5 Nisan tarihlerinde ana poliklinik girişinde açılan stantlarda; hekim, hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, manevi destek birimi ve eğitim biriminden oluşan multidisipliner bir ekip de hazır bulunuyor. Uzmanlar ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunuyor.