Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Uzmanı Berna AKIN; grip ile bahar alerjisini nasıl ayırt edebileceğimizi anlattı.
28 Mart 2024

Şikayetlerin birbirine çok benzediğine dikkat çeken AKIN; her iki hastalıkta da benzer şikayetler olduğunu söyledi. Yorgunluk, halsizlik, burun tıkanıklığı, dolgunluk, kulak ve boğazda kaşıntı hissinin ortak şikayetler arasında yer aldığını belirten AKIN; özellikle ateş, yaygın vücut ağrısı, daha yoğun ve koyu yeşil burun akıntısı varsa grip; ateş olmadan daha akışkan ve renksiz burun akıntısı varsa da bahar alerjisini düşünebileceğimizi söyledi.

Her iki durumda da sağlığımızı korumaya özen göstermemiz gerektiği, şikayetlerin geçmemesi ve ilerlemesi durumunda da mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğini vurguladı.