Ankara Etlik Şehir Hastanesi ailesi birlik, dayanışma ve coşkuyla 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.
15 Mart 2024

Hastanemizin Konferans Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına geniş katılım sağlandı. Program, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Şehitlerimiz ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız için yapılan Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. İzzet ÖZGÜRLÜK'ün konuşmasıyla başladı.

ÖZGÜRLÜK, konuşmasında "14 Mart Tıp Bayramı, milli mücadele ruhu, kararlılık, özveri, fedakarlık ve ülkenin bağımsızlığı için onurlu bir duruşun simgesidir. Etlik Şehir Hastanesi ailesi ekip ruhu ve işbirliği içerisinde özveriyle sağlık hizmeti sunma çabası içinde olan tüm çalışanlarımızın emekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından, tüm kule başhekimlerinin tıp bayramını kutlayan bir video ve hastanede çalışan personeli içeren bir sinevizyon izlendi. Daha sonra, Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nden Prof. Dr. Ayten SEZER ARIĞ'ın "Osmanlı'dan Cumhuriyete Türkiye'de Tıbbın Gelişimi" konulu bir sunumu gerçekleştirildi. ARIĞ, sunumunda Osmanlı döneminden günümüze Türkiye'de tıbbın geçirdiği aşamaları detaylı bir şekilde ele aldı.

Programın son bölümünde ise "100 Yıldır Aynı Aşkla ve Heyecanla" temasıyla, geçmişten günümüze sağlık alanında kaydedilen ilerlemeleri gösteren resimler ve hastanemiz hekimlerinin yaptıkları resimler sergilendi. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

• 14 Mart Tıp Bayramı