Hastanemizde Doğal Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu Düzenlendi
10 Mart 2024

Hastanemizde Doğal Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Merkezimizde gerçekleştirilen Sempozyum, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmalarını, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Afşin Emre KAYIPMAZ ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Hakan GÜNER yaptı. Prof. Dr. Afşin Emre KAYIPMAZ, sempozyumlara önem verdiğinin altını çizerken katılımcılara teşekkür etti.  Uzm. Dr. Hakan GÜNER ise, ‘’açık oturum şeklinde devam edecek olan sempozyumda bilgi birikimlerimizi paylaşıp fikir alışverişi yapacağımız verimli bir sempozyum olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Birinci oturumun moderatörlüğünü, Koordinatör Başhekim Yardımcımız Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Afşin Emre KAYIPMAZ üstlendi.

Doğal Afetlerde Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgilendirme yapılan oturumda, konuşmacı olarak, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Hakan GÜLER, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Kerem Dost BİLMEZ ve Çorum Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Caner HOYLADI katıldı. Doğal Afetlerde Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi vurgulanırken bilgi alışverişi yapıldı.

İkinci ve üçüncü oturumun moderatörlüğünü Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli tıp Kiniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Yunsur ÇEVİK ve Hacettepe Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan METİN AKSU gerçekleştirdi.

Doğal Afetlerde Acil Servislerin Rolü ve Doğal Afetlerde Hastane Afet Planları ele alınırken, Ankara İl Ambulans Servisi Başhekimi Doç. Dr. Burak BEKGÖZ, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği hekimlerinden Uzm. Dr. Sedat AKKAN, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari Sorumlusu Ahmet Burak ERDEM, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali ASLANER ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sinan GENÇ konuşmacı olarak yer aldı. Doğal Afetlerde Acil Servislerin öneminden bahsedildi.
Son oturumda ise, Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz KATIRCI yaparken, konuşmacılar Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet ERGİN, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Daire Başkanı Uzm. Dr. Alpay TUNCAR ve Ankara Etlik Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği hekimlerinden Dr. Abdulbaki Berk SÖNMEZ yaptı. Hocalarımız 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yaşadıkları deneyimleri paylaştı.

İkram ve fotoğraf çekimiyle son bulan sempozyuma sağlık çalışanlarımız büyük ilgi gösterdi.

• Doğal Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu