Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Eğitimi
26 Şubat 2024

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi tarafından 'Teorikten Pratiğe Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Eğitimi' gerçekleştirildi.

Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Eğitimi

Tüm illerden; Kliniklerin öğretim üyeleri, eğitim görevlileri, uzmanları ve asistanlarının yoğun katılım gösterdiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Salonun ‘da düzenlenen eğitimin açılış konuşmalarını Ankara Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İzzet ÖZGÜRLÜK ve Kadın Hastalıkları Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay SOYSAL tarafından gerçekleştirildi.

Jinekolojik Endoskopik Cerrahinin Temelleri

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Ayşe Filiz YAVUZ, Doç. Dr. Çağanay SOYSAL’ın yaptığı toplantının birinci oturumunda, Doç. Dr. İlker SELÇUK; Laparoskopik Pelvik Anatomi,  Doç. Dr. A. Elif TAŞKIN; Laparoskopik Cerrahi Düzen - Temel Prensipler ve Giriş Teknikleri, Prof. Dr. İnci KAHYAOĞLU; Cerrahide Enerji Modaliteleri, Prof. Dr. Murat ÖZ; Laparoskopide Sütur Teknikleri konuları işlendi.

Canlı Cerrahi

Oturum Başkanlığını Prof.  Dr. Kemal ÖZERKAN, Prof. Dr. Hüseyin Levent KESKİN, Prof. Dr. Fırat ORTAÇ, Prof. Dr. Nejat ÖZGÜL’ün yaptığı toplantının ikinci oturumunda, Prof. Dr. Salih TAŞKIN; Teorikten Pratiğe Total Laparoskopik Histerektomi, Doç. Dr. Vakkas KORKMAZ; Teorikten Pratiğe Total Robotik Histerektomi ve Sentinel Lenf Nodu Uygulaması katılımcılara canlı yayınla izlettirildi.

Videolar Eşliğinde Özellikli Olgularda Jinekolojik Endoskopik Cerrahi

Oturum Başkanlığını Prof.Dr. Mustafa ULUBAY, Doç. Dr. Elif YILMAZ ‘ın yaptığı toplantının üçüncü oturumunda, Doç. Dr. İ. Burak GÜLTEKİN; Tuboovaryan Apse Tedavisinde Endoskopik Cerrahi,  Prof. Dr. Ömer Lütfi TAPISIZ; Pelvik Organ Prolapsus Tedavisinde Endoskopik Cerrahi, Doç.Dr. Yavuz Emre ŞÜKÜR; Endoskopik Endometriozis Cerrahisi konuları işlendi.

Canlı Cerrahi

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Yusuf ÜSTÜN, Doç. Dr. Gülin Feykan YEĞİN’in yaptığı toplantının dördüncü oturumunda Prof. Dr. Yakup KUMTEPE; Laparoskopik Lateral Meş Süspansiyonu katılımcılara canlı yayınla izlettirildi.

Videolar Eşliğinde Jinekolojik Endoskopik Cerrahide Komplikasyonlar

Oturum Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi İzzet ÖZGÜRLÜK ’ün yaptığı toplantının beşinci oturumunda, Doç. Dr. Caner ÇAKIR; Laparoskopik Cerrahide Komplikasyonlar ve Yönetimi konuları işlendi.

Toplantı sonrasında oturum başkanlarına ve eğitmenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

• Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Eğitimi