Ankara Etlik Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniğimizde Hastane Afet ve Acil Durum Planları kapsamında saha tatbikatı gerçekleştirildi.
27 Kasım 2023

Senaryo gereği klinikte çıkan yangına klinikte çalışan personellerimiz  departman müdahale prosedürleri kapsamında ilk müdahaleyi yaparak alanda bulunan hasta hasta yakını ve ziyaretçileri güvenli alanlara tahliye ettiler.

Olası bir yangın durumunda Hastane Afet ve Acil Durum Planlarının nasıl ve hangi yolla devreye alınacağı hasta, hasta yakınları, ziyaretçiler ve personellerin çıkan yangından etkilenmeden nasıl tahliye edileceği ve müdahale ekiplerinin olaya nasıl müdahale edeceklerinin konu edildiği tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

Tatbikata Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Biriminden gözlemcilerde katıldı.