Ankara Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde, Hastane Afet ve Acil Durum planları Kapsamında uygulamalı saha tatbikatı düzenlendi.
20 Kasım 2023

Tatbikat Senaryosunda hastanemiz ve ilimizin riskleri arasında olan sel konusu ele alındı. Senaryo gereği ilimizde meydana gelen yoğun yağış sonrası hastaneyi tehdit eden bir sel tehlikesinin konu edildiği tatbikatta  Departman Müdahale Prosedürleri ile başlayan müdahale ve sonrasında Hastane Afet ve Acil Durum Planının (HAP) devreye girmesi ile etkilenebileceği öngörülen hastaların güvenli alanlara tahliyesi ve tedavilerinin devam ettirilmesi senaryosu başarı ile çalışıldı.

Tatbikat sonrası değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi denetleyicileri yaşanılası olası bir afet durumuna Etlik Şehir Hastanesinin bütün kulelerinin olduğu gibi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin de gayet hazırlıklı olduklarını gördüklerini ilettiler.