Hastanemizde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi.
17 Kasım 2023

Hastanemizde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Merkezinde gerçekleşen programımız Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Afşin Emre KAYIPMAZ ve Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Zeynep YILMAZ ’ın açılış konuşmalarını yapmaları ile başladı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Zeynep YILMAZ konuşmasında ‘’Anne karnında gelişimini tamamlamadan dünyaya gelen tüm bebeklerimiz prematüre olarak kabul edilmektedir.Doğum süreci,bakımı ve beslenmesiyle özel olan bu bebeklerimize Etlik Şehir Hastanemizdeki 170 Yenidoğan Yoğun Bakım yatağımız ile  yaşam mücadelelerinde yanlarında olarak en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışmaktayız.Bu süreçte özveriyle çalışan tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim’’dedi.
Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç.Dr.Afşin Emre KAYIPMAZ konuşmasında ‘’Gebeliğin zamanında tamamlanıp sağlıklı bebeklerin dünyaya gelmesi amacımız olsa da pek çok sebepten dolayı erken doğumlar meydana gelmekte ve 37 hafta ve öncesi riskli doğumlar prematüre olarak kabul edilmektedir. Ülkemizin en büyük sağlık tesisi olarak bu tür durumlarda farkındalığa çok önem vermekteyiz.Erken doğumlarda anne ve bebek sağlığını güvende tutmak önceliğimiz.Türkiye yüzyılının ilk anne ve bebek dostu hastane unvanını aldığımızı hatırlatarak gebelik ve doğum süreçlerinde,en iyi sağlık hizmetini sunarak anne ve bebeklerinin sağlığını güvende tutmaya çabalamaya devam ettiğimizi belirtmek isterim.’’ İfadelerini kullandı.
Prematüre bebek annelerinin erken doğum sonrası yaşadığı zorlu süreçleri paylaştığı konuşmalarının ardından Koordinatör Başhekim Yardımcılarımız Doç.Dr.Afşin Emre KAYIPMAZ ve Dr.Öğr.Üyesi İzzet ÖZGÜRLÜK ile Çocuk Hastanesi Başhekimimiz Doç.Dr. Ferit KULALI ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimimiz Çağanay SOYSAL anneler ile patik asma töreni gerçekleştirdi.
Pasta Kesimi ve mor balonların gökyüzüne uçurulmasının ardından programımız sona erdi.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü Farkındalık Etkinliğimize,Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Etlik Kamu Hastanesi Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Umut KARSLI,Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkan yardımcısı Ufuk ESKİER,Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Hüseyin Alper VARDAR hastanemiz idarecileri,prematüre bebek aileleri,sağlık çalışanlarımız katıldılar.