Dünya KOAH Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi.
16 Kasım 2023

Hastanemizde Dünya KOAH Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Göğüs Kalp ve Damar Hastanemizde Dünya KOAH Günü Etkinliği kapsamında, sağlık çalışanlarımız ile birlikte “Havamızı Koruyalım KOAH ’Sız Yaşayalım” sloganıyla farkındalık oluşturmak için fidan dikildi.

Fidan dikimi sonrası Konferans Merkezimizde gerçekleştirilen etkinliğimiz,saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmalarını Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi,Göğüs Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç.Dr. Serap AKÇALI DURU,Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Osman Yağız ATLI ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç.Dr. Afşin Emre KAYIPMAZ’ın yapmasıyla başladı.

Doç.Dr.Serap AKÇALI DURU KOAH’ın her 10 erişkinden birinde görüldüğüne dikkat çekerken Uzm.Dr. Osman Yağız ATLI bu senenin Sloganı ‘Nefes Hayattır,Erken Harekete Geç’ ile sözlerini bitirdi.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Doç.Dr. Afşin Emre KAYIPMAZ konuşmasında ‘Acil Servis hekimi olarak nefes almanın ne kadar önemli olduğunu her gün yeniden anlıyorum.KOAH önemli bir halk hastalığı sorunu,en önemli nedeni ise sigara ve tütün kullanımı.Deneyimli hekimlerimizle donanımlı alt yapıya sahip hastanemizde bu hastalıkla mücadelede en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam ediyoruz. Daha rahat nefes alabildiğimiz ve KOAH’ın ciddi halk sağlığı sorunu olmadığı günlerin yakın olmasını diliyorum.’ifadelerini kullandı.

Etkinliğin Moderatörlüğünü Doç.Dr. Serap AKÇALI DURU ve Prof.Dr.Bahar KURT üstlendi.KOAH’ın tanımı,KOAH ve sigara,tedavi yöntemleri ve Hemşirelik yaklaşımı konularına değinildi.

Etkinliğimize hastane idarecilerimiz ve sağlık personellerimiz katıldı.

• 13.JPG
  • 12.JPG