Hastanemizde Dünya Diyabet Günü Farkındalık Sempozyumu Düzenlendi
16 Kasım 2023

Hastanemizde Dünya Diyabet Günü Farkındalık Sempozyumu düzenlendi.

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz Konferans Merkezinde düzenlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Farkındalık Sempozyumu saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Azize AFACAN, Genel Hastane Başhekimi Hikmet Erhan GÜVEN, Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Bülent GÜNGÖRER’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Azize AFACAN, diyabet hastası olan ve olmayan tüm insanlarımızın diyabetle ilgili bilgi düzeyinin artırılmasının önemini vurgularken Genel Hastane Başhekimimiz Hikmet Erhan GÜVEN ise diyabette erken teşhise dikkat çekti.

Koordinatör Başhekimimiz Doç. Dr. Bülent GÜNGÖRER konuşmasında diyabetin artık bir hastalık olmadığının küresel bir sorun olduğunun altını çizerek, diğer birçok hastalığında öncüsü olduğunu belirtti. ‘Bugün bu sempozyumda farkındalığı elimizden geldiğince artıracağımızı düşünüyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Üç oturum şeklinde gerçekleştirilen Dünya Diyabet Günü Sempozyumunun ilk oturum moderatörlüğünü, Genel Hastane Başhekimi Hikmet Erhan GÜVEN ve Endokrinoloji Klinik Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Erman ÇAKAL yaptı. Küresel sağlığı güçlendirmede diyabet tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

İkinci oturumun moderatörlüğünü ise Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ferit KULALI ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay SOYSAL gerçekleştirirken Diyabet takibinde teknolojinin yeri ve önemine dikkat çekildi.

Üçüncü oturumu Çocuk Endokrinoloji Klinik hekimlerimizden Doç. Dr. Melikşah KESKİN ve Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zeynep YILMAZ gerçekleştirdi. Diyabetten korunma ve beslenmenin öneminden bahsedildi.

Program sonunda konuşmacılara ve oturum başkanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Sempozyuma, Hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarımız katıldılar.