Hastanemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programları Düzenlendi
10 Kasım 2023

Hastanemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programları Düzenlendi

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz Koordinatör Başhekimlik Binamız önünde ve Konferans Merkezimizde Atamızı anma programları gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan programlarımızın açılış konuşmasını Koordinatör Başhekim Yardımcımız Dr. Öğr.Üyesi İzzet ÖZGÜRLÜK yaptı.
Koordinatör Başhekim Yardımcımız Dr. Öğr.Üyesi İzzet ÖZGÜRLÜK konuşmasında ‘’Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK yenilikçi ve ileriyi gören bir liderdir.Kurtuluş Savaşı’na yön vererek ülkemizin işgalden kurtulmasına öncülük etmiş,hayatının sonuna kadar da ülkemize hizmet etmiştir. Bizde Atamızın bize emaneti olan Cumhuriyetimize ve değerlerimize sahip çıkacağız. Aramızdan ayrılışının 85.yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sevgi,saygı ve minnetle anıyorum.Ruhu şad olsun’’ ifadelerini kullandı.
Program kapsamında Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hakan UZUN konuşmasında ‘’10 Kasım ile ilgili yaptığım araştırmalarda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkemizde ve dünyada saygı duyulan,başarılı bir lider olduğunu gördüm. Vefatının  toplumumuzda, gerçek anlamda derin bir üzüntüye sebep olması ve bu üzüntünün gelecek kaygısı değil tamamen onun kaybından kaynaklanması kendisine duyulan sevginin boyutunu anlatıyor.Yaptığım araştırmalarda asıl amacım Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinde, kendi cümleleriyle onun kişilik özelliklerine ulaşmaktı.Entelektüel kişiliği ve  insanlara verdiği değerin yanısıra demokratik ve sosyal devlet anlayışını benimseyen düşünce yapısı ile ülkemizi kurması ve yönetmesi onu diğer ülke liderlerinden farklı ve özel kılmıştır.Atamızın hakkında bilgi edinmek için eserlerini okuyup anlamalı,kendimiz fikir edinmeliyiz.Aramızdan ayrılışının 85.yılında kendisini saygı,sevgi ve özlemle anıyorum’’ dedi.
Konuşmanın ardından Koordinatör Başhekim Yardımcımız  Dr.Öğr.Üyesi İzzet ÖZGÜRLÜK kendisine çiçek takdim etti.
Konferans Merkezimizde gerçekleştirilen anma programı Gürkan Gürbüz’ün ‘Tarihin Matem Sayfaları’ adlı fotoğraf ve gazete haberlerinden oluşan sergisiyle son buldu.
Yoğun katılımın olduğu Atatürk’ü Anma Programlarımıza hastanemiz idarecileri ve sağlık çalışanlarımız katıldı.