Hastanemizde Organ Bağışı Etkinlik Programı Düzenlendi
07 Kasım 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz Konferans Merkezinde, kardeş hastanemiz Ankara Şehir Hastanesi ile  ortaklaşa düzenlenen etkinliğimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İhsan ATEŞ, Sağlık Bakanlığı Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih KACIROĞLU, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi KURTCEBE, Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL ve Koordinatör Başhekim Yardımcımız  Uzm. Dr. Dursun Ali SAĞLAM’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İhsan ATEŞ; organ bağışının artırılmasına dikkat çekerek, eğitimlerle ve akademisyenlerin yapacağı kıymetli çalışmalarla organ bağışlarını daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih KACIROĞLU ise, organ naklinin hayata dokunma ve insanı yaşatma sanatı olduğunu belirterek organ bağışının önemine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi KURTCEBE konuşmasında, 2023 yılında kadavradan yapılan 153 nakilin 31’inin Etlik Şehir Hastanesi, 25’inin Bilkent Şehir Hastanesinden olduğunu belirterek, ‘’Şehir hastanelerimiz her alanda olduğu gibi organ nakli alanında da ilimizde lokomotif görevi görmekte’’ şeklinde konuştu.

Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet SUREL konuşmasında, Etlik Şehir Hastanesi ile ortaklaşa yapmış oldukları kıymetli bir etkinlik olduğunu belirterek, bir bağışla çok kişinin hayatının değiştiğini söyledi.

Koordinatör Başhekim Yardımcımız Dursun Ali SAĞLAM organ bağışının önemine dikkat çekerek, Etlik Şehir Hastanesi ailesi olarak Organ Bağışı Merkezimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, organ bağışı hayat kurtarır. İfadelerini kullandı.

Etkinliğimizde ayrıca Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde ilk organ nakli yapılan hasta söyleşileri ve Bilkent Şehir Hastanesi’nde nakil yapılan hastalardan gelen mektuplar okundu.
Çok sayıda davetlinin katıldığı etkinliğimiz, yapılan bilimsel programların ardından sona erdi.

Organ Bağışı Etkinliğimize, hastane yönetimi ve sağlık personellerimiz katıldılar.