Hastanemizde Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi Düzenlendi
02 Kasım 2023

Etlik Şehir Hastanemiz Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Koordinatörlüğü ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile Hastanemizde görev yapan personellerimize yönelik Afet Bilinci ve Yangın konularında eğitim düzenlendi.

Hastanemiz Konferans Merkezinde düzenlenen ve 780 personelimizin katıldığı eğitimde AFAD eğitmenleri tarafından Hastanemizde oluşabilecek  Afet ve Acil Durumlara karşı personelimizin bilinçli ve yerinde müdahalede bulunması ve olası Afetlere Hazırlıklı ve donanımlı olmaları adına Afet Bilinci, Yangından korunma ve yangına müdahale, KBRN farkındalık ve KBRN tehditlerine karşı önlemler, Afetlerin Psikolojik ve Sosyal Etkileri konuları anlatıldı. Uygulamalı yangın söndürme tatbikatlarının da yapıldığı Eğitim 5 farklı grupta 10 gün boyunca devam etti.

Eğitim sonunda; Etlik şehir Hastanemiz Koordinatör Başhekimliği adına Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Bekir DEMİRTAŞ yaptığı konuşmada; ülkemizin Afetler konusunda bir çok acı tecrübeyi yaşadığını ve Afetin yaşamımızın bir gerçeği olduğunu belirterek Etlik Şehir Hastanesi olarak ülkemizde yada şehrimizde meydana gelebilecek her türlü afette hastanemizin hizmetinin aksamaması adına Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında çalışmalar yapıldığını bu eğitiminde bu çalışmaların bir parçası olduğunu olası bir afet durumunda nitelikli ve eğitimli personelleri ile afetin ilk 72 saatinde kendi kendine yetecek bir hastane olmayı planladıklarını çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini belirterek verdikleri desteklerden ötürü AFAD'a teşekkürlerini iletti.

Eğitim Programı Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimliği adına Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Bekir DEMİRTAŞ’ın  AFAD eğitmenlerine plaket sunumu ile sona erdi.