Hastanemiz Konferans Merkezinde Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlama Programı Gerçekleştirildi
26 Ekim 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz de gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 100. Yılı programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Koordinatör Başhekimimiz Doç. Dr. Bülent GÜNGÖRER ve Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi KURTCEBE’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Koordinatör Başhekimimiz Doç. Dr. Bülent GÜNGÖRER konuşmasında: ’Cumhuriyetimizin 100.yıl kutlama programına hepiniz hoş geldiniz. Yüz yıl önce ülkemizin her tarafı işgal kuvvetleriyle çevrilmişken ve halkımız zulüm görürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı ateş zorlu ama umut dolu süreci başlattı. Kahramanlarımızın adı her ilde ve her bölgede değişse de yaktıkları ateş tüm ülkeye yayıldı ve zafere giden yol cumhuriyetimizin ilanı ile son buldu. Atalarımızın bize emaneti olan cumhuriyetimizi ilke ve inkılaplar ışığında gelecek nesillere aktarmak en büyük en önemli görevimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!’’ ifadelerini kullandı.
Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi KURTCEBE ise konuşmasını: Bu anlamlı günde burada olmaktan sevinç ve gurur duyuyorum. Atlatılan badireler sonrası diriliş, ayağa kalkış ve şahlanış ile 29 Ekim 1923’te cumhuriyetimizin ilanını tüm dünyaya duyurduk. Cumhuriyetimiz için can veren gazi ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bize emanet bıraktıkları cumhuriyete dört elle sahip çıkarak ülkemizi daha ileri seviyeye getirmeye ve cumhuriyetimize sahip çıkarak geleceğimize emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

Cumhuriyetimizin 100.yılında Hatay’ın anavatanımıza katılma sürecini Hatay’ın ilk ve son Başbakanı olan Dr. Abdurrahman MELEK’in torunu Nöroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. İsmet Murat MELEK anlattı. 1919 yılından 1939 yılına kadar olan süreçte Hatay’ın İşgali, işgalden kurtularak devlet olması ve verilen uzun uğraşlar ve emekler sonunda 1939 yılında ülke topraklarına katılarak il olmasını, geniş arşiv belgeleri ve fotoğraflarıyla kapsamlı bir sunum olarak aktardı.
Program sonunda hocamıza Ankara İl Sağlık Müdürümüz Ali Niyazi KURTCEBE ve Koordinatör Başhekimimiz Bülent GÜNGÖRER tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Etkinliğimiz pasta kesimi, ikram ve fotoğraf çekimi ardından sona erdi.
Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Programımıza hastane idare yönetimimiz ve sağlık çalışanlarımız katıldılar.

• DSC_6160.JPG
  • DSC_6197.JPG