Hastanemiz Konferans Merkezinde Yara Bakım Sempozyumu Düzenlendi
25 Ekim 2023

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz Konferans Merkezinde düzenlenen sempozyum saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Azize AFACAN, Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hikmet Erhan GÜVEN, Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zeynep YILMAZ ve Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dursun Ali SAĞLAM’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Azize AFACAN yara bakım hemşirelerini özenle seçtiklerini ifade ederken Genel Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. Hikmet Erhan GÜVEN emeği geçen herkese etti. Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Zeynep YILMAZ yara bakımı hemşireliğinde bilgi beceri ve bakımın önemine dikkat çekti. Koordinatör Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Dursun Ali SAĞLAM ise, hizmette yeni bir hastane olmamıza rağmen kronik yara bakımında önemli bir yere sahip olduğumuzun altını çizdi.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen Yara Bakım Hemşireliği Sempozyumunun ilk oturum moderatörlüğünü Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zeynep YILMAZ ve Doç. Dr. Ayla DEMİRTAŞ yaptı. Yara bakımının önemi, diyabetik ayak tedavisi ve hemşirelik bakımı hakkında bilgiler verildi.

İkinci oturumun moderatörlüğünü ise, Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Azize AFACAN ve Doç. Dr. Hilal TÜZER gerçekleştirdi. Basınç yaralanmaları değerlendirilmesi ve önlenmesinden bahsedildi.
Program sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
Sempozyuma, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarımız katıldılar.