Hastanemizde Dünya Kalp Günü Farkındalık Programı Düzenlendi
06 Ekim 2023

Hastanemizde Dünya Kalp Günü Farkındalık Programı Düzenlendi.

Ankara Etlik Şehir Hastanemiz, Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesinin organizasyonunda gerçekleşen etkinliğimiz ilk olarak, Göğüs ve Kalp Damar Hastanesinde açılan standımızda hastalara ve hasta yakınlarına kalp ve damar sağlığı hakkında bilgiler verilip, bugüne dikkat çekmek amacıyla hastanemiz içinde yürüyüş düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüşün ardından Konferans Merkezimizde gerçekleştirilen Dünya Kalp Günü Farkındalık Programımızın açılış konuşmalarını Göğüs Kalp Damar Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hülya Altun, Göğüs Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Çetin ve Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Demirtaş yaptı.

Göğüs Kalp Damar Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hülya Altun Konuşmasında: ‘Kardiyoloji ve Kalp damar hastalıklarının önemine vurgu yaparak, bugün Kalbimiz ve Hayatımız için yeni bir başlangıç olsun iyi ki birlikteyiz’’ ifadelerini kullandı.

Göğüs Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Çetin ise ‘’29 Eylül 2000’den beri kutlanan Dünya Kalp Günü’nün temel amacı kalp sağlığımızı korumak ve farkındalık oluşturmaktır. Biliyoruz ki dünyadaki tüm ölümlerin en önemli sebebi kalp ve damar hastalıklarına bağlıdır. Bu hastalıkların tedavisinde gerek ilaç gerekse cerrahi yöntemlerle tedavide çok önemli gelişmeler kaydedilmesine rağmen maalesef her 3 ölümden biri kalp damar hastalıklarına bağlı olduğunun altını çizdi. Kalp ve damar sağlığımızı korumak için sigara ve tütünden uzak durmalı, düzenli spor yapmalı, dengeli ve düzenli beslenmeli ve varsa fazla kilolarımızı vermeliyiz. Kalbimizi koruyalım çünkü içinde sevdiklerimiz var’’ şeklinde konuştu.

Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Demirtaş ‘’ Dünyada ve Türkiye’de yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekerek, Kardiyovasküler hastalıkları önlemek ve küresel etkileri azaltmak için halkın bilinç düzeyini artırmayı hedefliyoruz ve bu hastalıkların tedavisinde yeni gelişen teknoloji bilgi birikimi ile büyük yol kat edildi. Ancak tedavi de ne kadar büyük gelişme katedilse de hastalığın önlenmesine yönelik 1.basamak tarama ve farkındalık çalışmaları hala önemini korumaktadır.

Tedavi ile birlikte hastalığın oluşmasını önlemek, etken faktörleri belirleyip engellemek farkındalık sağlamak toplum sağlığına katkı sağlamaktadır’’ açıklamalarında bulundu.

Yoğun katılımın olduğu programa, hastanemiz idarecileri ve sağlık çalışanları katıldılar.

Kalbimizi koruyalım çünkü içinde sevdiklerimiz var.

• 1A.jpg
  • 2A.jpg