Hastanemiz doktorlarından Nöroloji Uzmanı Dr. Zaur MEHDİYEV “İnme” hakkında bilmemiz gerekenleri anlattı.
31 Mart 2024

“İnme”nin hem önlenebilir hem de tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken MEHDİYEV; hastaların hastaneye kendi imkanlarıyla gelmeye çalışmadan 112’yi arayarak sürecin doğru ilerlemesine katkı sağlamaları gerektiğini söyledi.

MEHDİYEV; hastanın en kısa sürede inme merkezine ulaştırılabilmesinin hayati önem taşıdığını, bu yüzden acil servise uzaklığının da çok önemli olduğunu vurguladı. 112 tarafından acil servise gelen hastanın inme tanısı almasıyla hemen merkeze transferinin sağlandığını dile getiren MEHDİYEV; Hastanemizde bu iki yer arasındaki mesafenin 1 dakikalık kısa bir zaman alıyor olmasının da önemli bir ayrıcalık olduğunu belirtti.