Hastanemizde Hasta Kan Yönetim Stratejilerinde Yaklaşım Sempozyumu Düzenlendi
30 Nisan 2024

Açılış konuşmasını Hastanemiz Koordinatör Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İzzet ÖZGÜRLÜK’ ün yaptığı sempozyum üç oturum şeklinde gerçekleşti.
Oturum başkanlıklarını, Hastanemiz Hematoloji Klinik Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Kürşad GÜNEŞ ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali FETTAH’ ın yaptığı birinci oturumda; Kan Transfüzyon Merkezi Sorumlu Hemşiresi İlknur YAKUPOĞLU tarafından ‘’Kan Transfüzyon Merkezi Faaliyet Raporu’’, Hemovijilans Sorumlu Hemşiresi Seher TURSUNOĞLU tarafından ‘’Hemovijilans Faaliyet Raporu’’, Kan Transfüzyon Merkezi Sorumlu Hekimi Hematoloji Uzm. Dr. Merih REİS ARAS tarafından ‘’Dahili Hastalıklar’’, Yenidoğan Yoğun Bakım Klinik İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ayşen Sumru KAVURT tarafından da ‘’Yenidoğan ve Pediatri’’ konuları anlatıldı.

Düzenlenen İkinci oturuma Jinekoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Levent KESKİN ve Kalp Damar Cerrahisi Klinik Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ferit ÇİÇEKÇİOĞLU başkanlık ederken; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Burak GÜLTEKİN tarafından ‘’Gebelik ve Doğum’’ ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bahadır GÜLTEKİN tarafından da ‘’ Kritik Kanama ve Masif Transfüzyon’’ konuları anlatıldı.

Üçüncü ve son oturuma ise; Anestezi ve Reanimasyon Klinik Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Jülide ERGİL ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Murat SAYIN başkanlık ederken; Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlarımız Prof. Dr. Dilek ÜNAL tarafından ‘’Perioperatif’’ ve Doç. Dr. Büşra TEZCAN tarafından da ‘’Yoğun Bakım’’ konularının anlatıldığı sempozyum soru cevap ve tartışma ile son buldu.

• Hastanemizde Hasta Kan Yönetim Stratejilerinde Yaklaşım Sempozyumu Düzenlendi